Belógtunk egy elhagyatott kórházba, éjszaka!

Egy elhagyatott kórház hátborzongató, pláne éjszaka! Megmutatjuk hogy néz ki egy lengyel kisvárosban lévő elhagyatott kórházépület!

Teljesen véletlen jutottunk el erre a helyre, ugyanis egy hatalmas elhagyatott gigakórházat akartunk megnézni, amit éppen akkor már a földdel tettek egyenlővé, amikor odaértünk. Így hát ötlet hiányában elmentünk kajálni, ekkor botlottunk bele ebbe a szintén kórházépületbe.

Ebéd után, appal akartuk felfedezni, csakhogy akkor munkások voltak a területen. Megkérdeztük őket, hogy esetleg be tudunk-e valahogy menni, mire jött a természetes válasz: "semmiképp!" Bár azt is hozzátették, hogy ők négy órakor lelépnek innen, így hát éjszaka tértünk vissza.

Addig tettünk egy kis kitérőt egy elhagyatott iskolában. Mire visszaérünk besötétedett és kezdődhetett a bevetés.

A kórházépület a '30-as években épült, a második világháború során hadikórházként funkcionált, majd az '50-es évektől a belügyminisztérium egészségügyi központja lett.

Az állapota ne tévesszen meg senkit, ugyanis a covid első hulláma idején még működött, kb. 2021 közepéig sőt, legutóbbi felújítása és bővítése 2017-ben történt, amikor vadonatúj kórházi termeket adtak át.

img_6196.JPEG

img_6558.JPG

img_6487.JPG

img_6475.JPG

img_6479.JPG

Kézfertőtlenítésre felhívó szöveg falon

img_6505.JPG

img_6520.JPG

img_6521.JPG

"A bővítést a belügyminisztérium finanszírozta" - 2017 február

img_6515.JPG

img_6498.JPG

Néhány helyiségben tűz pusztított

img_6502.JPG

Az elmúlt pár éveben megtalálták a vandálok, akik szétverték az épület egyes részeit és berendezéseit, beköltöztek a hajléktalanok is, akik több helyiséget felgyújtottak, ami a videóban is látszik.

Így lehetséges, hogy némelyik szobában háborús állapotok uralkodnak, valamelyikben pedig akár egy szülést is le lehet vezetni, olyan tiszta a szoba. Sok helyen még a fertőtlenítő gél sem fogyott ki.

Az alagsorban rengeteg érdekességet találtunk még, védőruháktól kezdve, edényektől át, a kórházi műszerekig..

img_6525.JPG

img_6460.JPG

img_6465.JPG

img_6466.JPEG

img_6469.JPG

img_6459.JPG

A koronavírus első hullámából maradt védőruha

A kórház épülete jelenleg védelem alatt áll és a jövőben is csak egészségügyi funkciót kaphat, de az önkormányzat feltett szándéka ezt megváltoztatni, így a védettséget valószínűleg le fogják venni az épületről.

Ez után szabadon átalakítható, de akár le is bonthatóvá válik...

Írta, Urbex Gyula

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára és kövess Instagramon és Tiktokon is!

Támogasd a csatornát Patreonon vagy légy Csatornatag premier előtti videókért és EXTRA tartalmakért cserébe!