Elhagyatva: Varázslatos vízimalom a patak partján

A legújabb videóban egy mesebeli erdőben, csobogó patak mellett álló, pontosabban már összedőlő félben lévő vízimalmot nézünk meg.

 Az erdő szélén, egy csodálatos környezetben lévő vízimalom előéletéről semmit sem tudunk, feltehetőleg a 19. század végén épült, és csak később lakóházzá bővítették. Már a második világháború környékén megszűnhetett az eredeti funkciója, ennek ellenére a hatalmas malomkerék még a '90-es években megvolt.

image0_uj2jkkk.jpeg

img_0910.JPG

img_0900.JPG

img_0905.JPG

img_0937_1.JPG

img_0927.JPG

img_0892.JPG

img_0893.JPG

img_0934.JPG

img_0879.JPG

img_0956.JPG

img_0958.JPG

img_0939.JPG

img_1003_1.JPG

img_1031.JPG

img_1018.JPG

Sikerült a Facebookon megtalálnom Karolát, aki gyerekkorának nagy részét a vízimalomban töltötte. Kiderült az is, hogy az ő kisdobos övcsatját találtam meg a lomok között. Így emlékezett vissza az ott töltött időre:

"Nekem gyerekként nehéz volt ilyen helyen élni, mert a malom már rég nem volt meg, csak a ház, meg hátul egy nagy malomkerék. Elég szegényes lakhely volt. Este sötétben suliból hazamenni az erdőn át vagy csak hátra begyújtani...sokszor félelmetes volt. De egyben jó is volt a patak, az erdő ölelésében lenni, nyáron pedig jó hűvös volt az épület. Igazából ma már felnőtt fejjel lehet, hogy újra élnék ott."

Családjával 1995-96 környékén költöztek el, de az épület jelenleg is az övék. És valóban Trabantjuk volt, ennek az egyik darabját találtam meg a videó elején.

Elmondta azt is, hogy a költözésünk után még évekig visszajártak, hogy valamilyen formában megmaradjon az épület, de sajnos a természet erősebb volt...

Írta, Urbex Gyula

Ha tetszett a tartalom, támogasd a csatornát Patreonon vagy légy Csatornatag premier előtti videókért és EXTRA tartalmakért cserébe!

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára és kövess Instagramon is!