Mindent hátrahagyva: Időutazás a múlt századba

Egy elhagyatott épület Ausztriában, ahol a '90-es években feltehetőleg laktak. A sok hátrahagyott holmi egy részét a leszármazottak még bedobozolták, de azóta is ott állnak az épület alsó szintjén...

 Az Osztrák-Magyar Monarchia idején épült ház bútoraiból is látszik, hogy az egykor itt élő család a felső-közép rétegből származott, ugyanakkor maga az épület is egy jómódú, kertvárosi részen helyezkedik el.

Amikor a házból kihaltak az idősek, a leszármazottak valószínűleg már csak pakolni tértek vissza, hogy egy kis rendet tegyenek, de azóta is már évtizedek teltek el. Talán eladni szerették volna az ingatlant? Vagy beköltözni?

img_5023.jpg

img_5027.jpg

img_5028.jpg

img_5029.JPEG

img_5036.jpg

img_5080.jpg

img_5032.jpg

img_5107.jpg

img_4996.jpg

A bedobozolt iratok és könyvek, a bontatlan italok és egyéb tárgyak azóta is ott hevernek az alsó szinten. A bőrönd a lépcsőfordulóban, amit talán sosem használtak. 

A pincében volt a fürdő és zuhanyzó, a vizet pedig a máig ott lévő kályhával melegítették. Ez elég korszerűtlennek számított, tekintve hogy a WC pedig már vízöblítéses volt.

Felérve a felső szintre, három szobát találtunk: A lépcsővel szemben volt a nappali egy nagy asztallal, onnan nyílt egy hálószoba, a lépcsőtől balra egy folyosóról jutottunk egy olyan szobába, ahol volt egy zongora is. Ezen helyiség mellett lehetett felmenni a padlásra, ahol rengeteg dolgot találtunk. img_4907.jpg

img_4962.jpg

img_4931.jpg

img_4913.jpg

img_4977.jpg

img_4924.jpg

img_4922.jpg

img_4919.jpg

img_4936.jpg

img_4940.jpg

img_4983.jpg

img_4949.jpg

img_4951.jpg

img_4868.jpg

img_4875.jpg

Vajon mi történhetett? Miért nem vitték el a dobozokat? Mi van most a festményen lévő kislánnyal? Az ő játékai és babakocsija van a padláson? Ezekre a kérdésekre már sosem kapunk választ.

Az épület belsejéből jogosan hihetnénk, hogy kívülről a ház biztosan csodás lehet, míves kőfaragásokkal, díszítéssekkel, de az igazság az, hogy egyáltalán semmi különleges sincs benne. Ez egy egyszerű kocka téglaház, amiről már több helyen leomlott a vakolat.

A videó végén, a lépcső mellett a társam észrevett egy szekrényt, a benne lévő szőrmebunda már konkrétan elkezdett lebomlani.

A közel 100 éves családi fotók, a nagy asztal, amely köré a család egykor összegyűlt, a gyermekjátékok a padláson, a ruhák és ágyneműk még a szekrényben bepakolva, mindent hátrahagyva...

Írta, Urbex Gyula
Fotók: Bozó Zsolt

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára és kövess Instagramon és Tiktokon is!

Támogasd a csatornát Patreonon vagy légy Csatornatag premier előtti videókért és EXTRA tartalmakért cserébe!