Elhagyatva: A természet mindig győz!

A legújabb anyagban egy olyan elhagyatott üdülőt nézünk meg, amit a természet ereje már elkezdett visszahódítani.

Egy szép téli napon Zsolti barátommal lehatároztuk, hogy megnézünk 2-3 "könnyebb" helyet. Ami azt jelenti, hogy nem nagy helyszínek, nincsen sok épület, nem olyan rizikós és nem is kell sokat időzni ott.

Legalábbis azt hittük, hogy könnyű lesz, aztán a helyszínre érve rájöttünk, hogy tévedtünk. Az üdülő egy főépületből egy jó néhány faházból áll, amivel nem is lett volna gond, csakhogy annyi mindent találtunk az épületben, hogy egyszerűen nem bírtuk otthagyni.

term.jpg

Az épületbe benövő növények pedig valami elképesztő csodálatosak voltak. A látvány, ahogy a természet visszahódítja az elhagyatott helyeket, mindig is lenyűgözött.

Hasonló gyönyör fogadott Belgiumban is, amikor a roncstemetőben forgattam. Az erdőben a járművek zöld színben pompáztak. Nem mindennapi látvány, ahogy az ember alkotta tárgyak eggyé válnak a természettel. Volt egy ilyen című videó a Roncsok sorozatból is.

 Az üdülőhöz tartozott pár faház is, amik le voltak zárva, de teljesen üresek voltak, így azok nem tartogattak sok izgalmat. Annál többet a főépület:

1_2.jpg

33.jpg

Gondnok irodája

fajl_006_1.jpeg

34.jpg

2_3.jpg

29.jpg

35.jpg

Gondnoki pihenőszoba

Ebben a helységben találtunk egy régi Nokia 3210-es telefont, aztán később megtaláltuk a párját is. Hazavittük és megpróbáltuk beüzemelni. Hogy sikerrel jártunk-e? Az EXTRA videóban kiderül! Légy Patreon támogató vagy csatornatag, ha kíváncsi vagy rá!

fajl_007.jpeg

Ezt a telefont és a párját is megtaláltuk az épületben

26.jpg

fajl_005_1.jpeg

Rozsdás kulcsok a falon

31.jpg

Négyágyas szoba

19.jpg

Konyha

24.jpg

Rengeteg holmit hátrahagytak

30.jpg

20.jpg

27.jpg

9.jpg

6_1.jpg

Az ebédlőben még a TV is ott volt

8_2.jpg

5_4.jpg

4_2.jpg

Nem, ez nem a terasz :)

7_1.jpg

18.jpg

10.jpg

Társalgó

11.jpg

Az épület nagyon rossz állapotban van. Olyannyira, hogy a természet elkezdte visszavenni. Az ebédlő egyik fele beázik, a nap pedig éppen úgy süti be azt a részt, hogy megjelent bent az élet.

Szerintem ez az egyik legcsodálatosabb látvány ebben a műfajban.

12.jpg

16.jpg

13.jpg

36.JPG

A természet mindig győz

Az üdülő az ott talált iratok alapján kb. 2007-2008 környékén zárhatott be, azóta évről évre csak pusztul. Az épület beázik, a vakolat hullik, a neonlámpák kiszakadtak a plafonból. Nagyon valószínű, hogy bontás lesz a történet vége.

Lehet bárhol, bármilyen technikával felépíteni egy épületet, ha elhagyatottá válik, a természet idővel visszahódítja magának. Esélyünk sincs a természet ellen. A természet mindig győz.

Írta, Hajner Gyula
Fotó: Bozó Zsolt

Ha tetszett a tartalom, támogasd a csatornát Patreonon vagy légy Csatornatag premier előtti videókért és EXTRA tartalmakért cserébe!

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára és kövess Instagramon is!