Roncsok: Csepel temető

A Roncsok című sorozat legújabb részében egy olyan eldugott, "Istenhátamögötti" telekre megyünk, ahol egészen pontosan 7db Csepel teherautó roncs pihen.

 Kerítésen kívülről egészen hihetetlen látványt nyújtanak a szebbnél szebb színben pompázó járművek.

img_1827.jpg

img_1670.JPG

img_1669.JPG

A telektől tisztes távolba megálltam a kocsimmal, amikor láttam, hogy egy néni kifele tart onnan a kutyáival. Gondoltam megkérdezem, megnézhetem-e őket közelebbről, elvégre veszteni, nem veszthetek vele.

Szerencsémre igent mondott és örömmel invitált be, de talán a legjobban a puli kutyája örült az újdonsült látogatónak, aki egy jó nagy adag sárral terített be, mindjárt a legelején. De hát ez egy ilyen műfaj...:)

Természetesen azt sem bánta, hogy ha készítek róluk néhány fotót, videót, csak annyit kért, ne derüljön ki, hogy hol vannak a járművek.

img_1656.JPG

img_1645.JPG

img_1644.JPG

img_1662.JPG

img_1663.JPG

img_1665.JPG

img_1646.JPG

img_1635_1.JPG

img_1638.JPG

img_1636_1.JPG

img_1643.JPG

img_1637.JPG

img_1666.JPG

img_1651.JPG

img_1650.JPG

img_1641.JPG

img_1642.JPG

img_1649.JPG

Elmondása szerint a tulaj tervei közt szerepel, hogy az összeset (mind a hetet) felújítsa. Amit persze én erősen kétlek, mármint, hogy ezek mid fel lesznek újítva. Ha tippelnem kéne ahhoz, hogy az összes itt található Csepelt felújítsa valaki, az már súrolná a bűvös kilenc számjegyű összeg alsó határát.

Mindenesetre szurkolok neki, hogy sikerüljön legalább egy párat belőlük újra visszahozni a forgalomba.

A nénitől megtudtam, hogy a tulaj gyűjtő és ezeken kívül is még rengeteg régi járműve van neki egy másik helyen. Továbbá azt is elmondta, hogy ezek a Csepelek nem régóta állnak itt, amit állapotukból ítélve nem gondolna az ember.

Csakhogy én utánanéztem a Google Earthben és valóban igaz: a telek egészen 2017 nyaráig teljesen üresen állt.

googe.jpg

2016-ban még üres a telek, 2017-ben viszont már ott vannak a Csepelek

Egyes járművek oldalán német felségjelzés található, ami a második világháború végéig volt rendszeresítve a náci Németországban. Legalábbis erre akar hasonlítani a festés.

img_1661.JPG

Erre nem igazán lehet más magyarázat, minthogy a teherautók egy háborús film díszleteként szolgálhattak. Ha esetleg tudod melyik filmben láthattuk őket, írd meg kommentben, Youtubeon vagy Facebookon!

Vagy lehet, hogy inkább a vöröskeresztnek volt hozzá köze?....

Írta, Hajner Gyula

Ez a linken támogathatjátok a csatorna további működését!

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára is a további videókért! Kövess Instagramon is! Autóroncs videókért ide, cikkekért pedig ide kattints! Külföldi elhagyatott helyekhez pedig látogass el a Szellemvárosok a világban oldalra!