Roncsok: Fullos Trabantok a MÉH-telepen

Bevallom kevés ehhez hasonló helyet láttam, pedig már megfordultam néhány helyen és persze a Roncsok iránti szeretet sem ma kezdődött. De amit ebben a videóban mutatni fogok, attól szerintem minden autókedvelőnek le fog esni az álla!

A Roncsok című sorozatban ismét nem nem mindennapi helyre látogatunk el.

Adott egy vidéki méhtelep, ahol régi, forgalomból kivont autók állnak. Csakhogy ezek a Trabantok, Kispolskik és Škodák nem arra várnak, hogy bezúzzák őket, hanem épp ellenkezőleg: új gazdát keresnek főleg az egykori NDK területén, Kelet-Németországban, ahol ezek a rendszerváltás előtti típusok éppen a másodvirágzásukat élik.

Sokan nem tudják, de a forgalomból véglegesen kivont jármű is visszahelyezhető az utakra, amivel persze sokkal több macera van, mintha az ember gyermeke venne egy magyar papíros gépet, így a tulaj inkább német vevőket részesíti előnyben, nyilván nekik drágábban is el lehet adni az itt található gépeket.

Hihetetlennek hangzik, de Németországban az egykori NDK területén gyártott autók másodvirágzásukat élik. Az ottani autóstársadalom meg van őrülve a régi Trabantokért, Barkasokért, Wartburgokért, de még a Kispolskikért, a Škodákért és még a Simsonokért is.

Ez is mutatja, hogy néhány éve az udvaron Wartburgok, Barkasok és több mint tizenöt Trabant állt, mára már csak öt maradt belőlük.

g3049222.JPG

g3039219.JPG

g3069230.JPG

g2989204.JPG

g3019213.JPG

g2959195.JPG

g2899177.JPG

g2929186.JPG

g2909180.JPG

g3029218.JPG

g2979201.JPG

g3119259.JPG

Mintha egy autóstalálkozóra érkeztek volna, de sosem tértek haza...

Egy régebbi videóban már szerepelt egy Trabant, de annak esztétikai állapota ezekhez nem mérhető.

Az udvaron található autók külleme ne tévesszen meg senkit, ugyanis egytől-egyik fullosak, némelyik pöccre indul. Csupán a természet kezdte el magáévá tenni a járművek külsejét.

Az egyik Trabantban például alig 27.000 km-t tettek bele eddigi élete során. Erre mondhatnánk, hogy szinte most gurult ki a szalonból..

Írta, Hajner Gyula

Ez a linken támogathatjátok a csatorna további működését!

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára is a további videókért! Kövess Instagramon is! Autóroncs videókért ide, cikkekért pedig ide kattints! Külföldi elhagyatott helyekhez pedig látogass el a Szellemvárosok a világban oldalra!