Elhagyatva: Narnia 1938.

Az Elhagyatva Magyarországon sorozat legújabb részében egy 1938-ban épült falusi épületbe nyerhetünk betekintést.

 Felfedező utunk során láttuk meg ezt a romos, feltehetőleg elhagyatott házat. Benézve a résnyire nyitott kapun, kicsit körbejárva az épületet, bizonyossá vált, hogy az ingatlan lakatlan.

Körbenéztünk a mellette lévő házakban, hátha épp kint van valaki az udvaron és információval tud szolgálni. Pár házzal arrébb egy nénit láttunk kint dolgozni. Az épület történetéről nem tud semmit, de állítása szerint már évek óta (talán 3-4 éve) nem lakik ott senki. Biztatott, menjünk be, nézzük meg, teljesen üres. Ennek ellenére nem tudtunk mire számítsunk, így hát inkább az épület hátsó részén mentünk be a területre és haladtunk egyre beljebb és beljebb a lakórész felé. A ház tele volt szórva használati tárgyakkal, ruhákkal, látszódott, hogy valaki néhány évvel ezelőtt még valóban lakott ott.

A videó főként azért izgalmas, mert ahogy egyre befele haladtunk az épületbe, annál több információt találtunk az ott élő személyről, sőt, még egy utolsó üzenetet is találtunk a hűtőszekrényen. Megtaláltuk az egykori lakó könyveit, újságait, munkakönyvét és azt is kiderítettük, mi volt a foglalkozása és miért volt tele az épület háztartási gépekkel.

img_3619.JPG

img_3606.JPG

img_3536.JPG

img_3541.JPG

img_3574.JPG

img_3582.JPG

img_3587.JPG

img_3507.JPG

img_3562.JPG

img_3571.JPG

img_3559.JPG

img_3503.JPG

img_3551.JPG

img_3593.JPG

A legizgalmasabb mégsem a lakórész volt, hanem a videó végén látható kis eldugott helyiség. Ugyanis napokkal később sikerült kiderítenünk egy másik utcában szomszédtól, hogy a ház egy idős asszonyé volt, amit a fővárosba költözése után a börtönből szabadult fia foglalt el évekkel később, illegálisan.

Nagylátószögű fotók az épületről!

De mivel már az épület ekkor eléggé ramaty állapotban volt (egy része már előtte leégett), és már nem voltak meg az élethez alapvető szükséges források; víz, gáz és villany sem, az illető egy eldugott kis helyiségben húzta meg magát, ahova egy szekrényen át vezetett az út Narnia világába...

Írta, Hajner Gyula

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára is a további videókért!

add-on-paypal-payouts3.jpg