Elhagyatott kemping a Balatonnál

Közvetlenül a Balaton partján lévő, büfével, étteremmel és szórakozóhellyel is felszerelt kemping pusztulása.

Több elemzés is kimutatta, hogy a 2008-as gazdasági válság következtében, a magyar tenger déli partján az elmúlt évek során hatalmasat esett vissza az idegenforgalom (persze az északi parton is, de a délin kiváltképpen). A cikkben bemutatott létesítmény csak egy a sok száz közül, ami a mai napig is szemlélteti a válság hatását.

Természetesen az északi parton is nagyon sok olyan objektum van, ami hasonló sorsra jutott, de a déli parton néhol egymást érik az elhagyatott nyaralók és szállók. Ezekről bővebben a youtube csatornán lesz anyag.

Halott_kemping-6.jpg

Halott_kemping-19.jpg

Halott_kemping-15.jpg

Két sört kértem volna..

Halott_kemping-5.jpg

A bárszékek még a helyükön (Tóth Balázs fotói)

A Balaton délnyugati részén lévő kemping hanyatlása már-már borítékolható volt. Az étteremmel, bárral, szórakozóhellyel, zöldségessel és gyümölcsössel, különálló partszakasszal és stranddal felszerelt kempingben ma az enyészet az úr.

Nem csak a hazai, de sajnos a német és osztrák turisták (vagyis a Balaton idegenforgalmát meghatározó csoportok) száma is megcsappant ezekben az években, ami hatalmas bevételkiesést jelentett. Az elmúlt évek során rengeteg tanulmány, program és fejlesztési koncepció látott napvilágot, hogy miként lehetne visszacsalogatni a turistákat a déli partra.

Ha minden a terv szerint halad, lassan visszafoglalhatják a turisták az egykor népszerű nyaralóhelyeket, és akkor újra a régi fényükben ragyoghatnak, mint annak idején...

Írta, Hajner Gyula

Ha tetszett, iratkozz fel a youtube csatornára!

Halott_kemping-8.jpg

Halott_kemping-4.jpg

Halott_kemping-3.jpg

Halott_kemping-2.jpg

Halott_kemping-26.jpg

Halott_kemping-12.jpg

Halott_kemping-9.jpg

Halott_kemping-25.jpg

Halott_kemping-24.jpg

Halott_kemping-21.jpg

Halott_kemping-10.jpg

Halott_kemping-23.jpg

Halott_kemping-20.jpg

Halott_kemping-11.jpg

Halott_kemping-22.jpg